Budinca de spanac cu sunca

- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat
  • adaugati la timpul de pregatire si curatarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 grame sunca de Praga
  • 4 oua in compozitie si 1 pentru dat fatza la final
  • putin cascaval ras pentru fatza
  • 4 felii de paine
  • sare

Mod de preparare

- Se bat cele 4 ou

- Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi)

- Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubuletze

- Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua

Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde).Mai jos sunt verdeturile mele maruntite la robot.

Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine

La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil

Nu uitati de sare

Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti

Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras

Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul
Pofta buna!

Reteta Budinca de spanac cu sunca a fost propusa de ruxij pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Sufleu cu spanac,

Chec de spanac,

Spanac la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

File de macrou pe pat de mamaliga

File de macrou pe pat de mamaliga si cu mujdei ,un preparat foarte gustos pentru pranz!

File de macrou pe pat de mamaliga
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca