Budinca de spanac cu sunca

- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat
  • adaugati la timpul de pregatire si curatarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 grame sunca de Praga
  • 4 oua in compozitie si 1 pentru dat fatza la final
  • putin cascaval ras pentru fatza
  • 4 felii de paine
  • sare

Mod de preparare

- Se bat cele 4 ou

- Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi)

- Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubuletze

- Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua

Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde).Mai jos sunt verdeturile mele maruntite la robot.

Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine

La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil

Nu uitati de sare

Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti

Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras

Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul
Pofta buna!

Reteta Budinca de spanac cu sunca a fost propusa de ruxij pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Sufleu cu spanac,

Chec de spanac,

Spanac la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...