Castraveti umpluti cu carne de vita

Pentru sos: 1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime si se scobesc. Separat, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g carne tocata de vita
  • 5-6 castraveti de
  • marime potrivita
  • 1-2 legaturi de marar
  • 2 linguri de orez
  • 2-3
  • linguri de smantana

Mod de preparare

Pentru sos:

1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii

Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime si se scobesc.

Separat, se pregateste o compozitie din marar, ceapa, taiata marunt, carne tocata si orez, astfel:

ceapa se caleste in putin ulei, se adauga orezul, ales si

spalat, se fierbe pana ce acesta absoarbe toata grasimea,

dupa care se lasa sa se raceasca.

Incorporam carnea tocata, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Daca amestecul este prea sec, se adauga 1-2 linguri de apa rece.

Se umplu apoi castravetii, se asaza intr-o cratita, se

toarna deasupra un sos preparat din faina, suc de rosii si

apa.

Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba

inabusit in cuptor. inainte de a servi, se adauga 2-3 linguri smantana acrisoara sau un borcan mic de iaurt batut bine.
Alte retete

Salata din piept de pui cu ciuperci

Pui cu cartofi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca