Chec aperitiv cu cartofi

Chec aperitiv cu cartofi este un aperitiv deosebit care poate fi servit atat cald cat si rece. Poate fi pregatit pentru orice sarbatoare, este delicios! Pentru aceasta reteta de chec va trebuie piure de cartofi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 70 g unt
  • 3-4 linguri pesmet sau faina
  • 3 oua
  • sare
  • 300 g salam uscat
  • cimbru
  • busuioc uscat
  • un ou pt uns

Mod de preparare

Chec aperitiv cu cartofi este un aperitiv deosebit care poate fi servit atat cald cat si rece. Se spala cartofii si se pun la fier in apa cu sare. Dupa ce sau fiert se scot din apa si se curate de coaja.

Cartofii curatati se zdrobesc cu blenderul sau cu un tel si se amesteca cu sare, unt, oua si faina sau pesmet. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui aluat de paine care sa se intinda pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara) si pe deasupra se aseaza salamul cuburi taiat sau felii si se presara cimbru si busuioc.

Se ruleaza cu ajutorul prosopului, se unge cu ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul bine incins. Dupa ce sa rumenit se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste cu diferite salate.


Chec aperitiv cu cartofi se serveste cald sau rece. Poate fi insotit de o salata sau de branzeturi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide