Chec aperitiv cu cartofi

Chec aperitiv cu cartofi este un aperitiv deosebit care poate fi servit atat cald cat si rece. Poate fi pregatit pentru orice sarbatoare, este delicios! Pentru aceasta reteta de chec va trebuie piure de cartofi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 70 g unt
  • 3-4 linguri pesmet sau faina
  • 3 oua
  • sare
  • 300 g salam uscat
  • cimbru
  • busuioc uscat
  • un ou pt uns

Mod de preparare

Chec aperitiv cu cartofi este un aperitiv deosebit care poate fi servit atat cald cat si rece. Se spala cartofii si se pun la fier in apa cu sare. Dupa ce sau fiert se scot din apa si se curate de coaja.

Cartofii curatati se zdrobesc cu blenderul sau cu un tel si se amesteca cu sare, unt, oua si faina sau pesmet. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui aluat de paine care sa se intinda pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara) si pe deasupra se aseaza salamul cuburi taiat sau felii si se presara cimbru si busuioc.

Se ruleaza cu ajutorul prosopului, se unge cu ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul bine incins. Dupa ce sa rumenit se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste cu diferite salate.


Chec aperitiv cu cartofi se serveste cald sau rece. Poate fi insotit de o salata sau de branzeturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata la slow cooker Crock-Pot

             O reţetă care sigur face parte din categoria...

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca