Chiftele de dovlecei

Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa  pe care o lasa apoi ii punem intr-un castron in

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia de ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica

Mod de preparare

Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa pe care o lasa apoi ii punem intr-un castron incapator. Se curata usturoiul, il se piseaza apoi se freaca cu sare si putin ulei. Spalam si tocam marunt mararul si patrunjelul. Batem bine cele doua oua. Taiem ceapa marunt. Adaugam in castronul cu dovlecei ouale, usturoiul, ceapa, verdeata, sare, piper si boia. Amestecam bine si punem faina( si amestecam iara) pana se formeaza o compozitie care cade, mai greu, de pe lingura. Punem intr-o tigaie ulei la incins. Luam cu lingura din compozitie si punem in uleiul incins bine. Prajim bine pe ambele parti. Scoatem cu o spumiera chiftelele si le asezam pe un platou unde am pus hartie absorbanta.




Sursa acestei retete este blogul culinar retetedemancaruri

Alte retete culinare recomandate:


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii