Chiftele din cartofi

Cartofii si napii curatati si taiati cubulete se pun in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se scurg si se pun intr-o tigaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr cartofi
  • 450 gr napi
  • 25 gr unt
  • 2 oua
  • 4 linguri rozmarin
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Cartofii si napii curatati si taiati cubulete se pun in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se scurg si se pun intr-o tigaie cu ulei incins. Se adauga untul, rozmarinul tocat marunt si se lasa apoi la racit. Se adauga in compozitie ouale, se amesteca bine si se imparte compozitia in 8 parti. Se formeaza chiftelute care se prajesc 10 minute, pe foc mic.


Chiftelutele se servesc fierbinti.

Alte aperitive:

Chiftele Saratele Piftie de curcan

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...