Chiftele din cartofi piure

Chiftelele din cartofi piure sunt o modalitate excelenta de a folosi cartofii piure ramasi, dar si o mancare de post senzationala si gustoasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g cartofi piure
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 50g pesmet
  • ulei de masline
  • lapte de soia

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de post nu ai nevoie de foarte multe ingrediente ca sa obtii o mancare delicioasa.

Pune cartofii piure intr-un bol.

Spala ceapa si usturoiul si toaca-le marunt apoi adauga-le in bolul cu cartofi.

Toarna putin lapte de soia, nu foarte mult, cat sa lege toata compozitia si sa devina omogena. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Adauga apoi pesmetul si amesteca din nou.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, si cu mana infainata formeaza chiftele din cartofi pe care apoi aplatizeaza-le.

Prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc.


Serveste chiftelele din cartofi piure calde alaturi de o salata de legume.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...