Chiftelute de conopida

Cine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne ? Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot felul de bunatati pe baza de legume de sezon. Aceste chiftele trebuie sa le incercati daca va place conopida. Sunt usor de facut si se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider. Daca va plac lactatele si unteti fan branza atunci se poate adauga in ele branza razuita.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr conopida
  • 1 ceapa
  • 1 ardei copt
  • 2 morcovi (aprox 300 gr)
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa asa ca a avut in jur de 700 gr.

Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.

In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).

Am golit conopida intr-un castron iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.

Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.

Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.

Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).

Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.

Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.

Serviti-le cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.

P.S Mi-au iesit 42 bucati, pe care le-am asezat pe tava mare de cuptor.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de sfecla rosie

Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

Supa crema de sfecla rosie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca