Chiftelute de legume

Chiftelutele de legume sunt un aperitiv minunat pentru o masa de post.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g dovlecei
  • 200g morcovi
  • 600g cartofi
  • 50g alune tocate marunt
  • o lingura de faina
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
  • nucsoara.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se curata si se zdrobesc. Se spala si se curata dovleceii si morcovii si se rad. Se amesteca dovleceii cu morcovii si cartofii, se adauga alunele si faina si se amesteca bine. Se condimenetaza cu nucsoara, sare si piper dupa gust.

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se portioneaza amestecul din legume sub forma de chiftele si se prajeste timp de 3 minute, si pe o parte si pe cealalta.


Se serveste ca si aperitiv sau impreuna cu sosul preferat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos