Chiftelute de legume

Retete de vara.

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • cateva fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

Dovleceii, morcovii si cartofii se dau pe razatoare, se sareaza, se lasa putin apoi se storc de zeama.

Peste legumele stoarse se adauga ouale, pesmetul, patrunjelul tocat si condimentele.

Se amesteca bine , se modeleaza ciftelutele si se prajesc in uleiul incins. Se scot pe o farfurie in care am pus prosop de hartie pentru a absorbi uleiul.

Se servesc calde sau reci.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!