Chiftelute din orez

In 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi  sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • patrunjel
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • susan
  • bucati de carne prajita
  • carnati sau cascaval- pentru umplut

Mod de preparare

In 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit. Se amesteca apoi cu patrunjel tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude,iar la mijloc se pune cate o bucata de carnat, carne prajita sau un cub de cascaval. Se pot lasa si simple. Eu am folosit piept de pui prajit. Se dau prin faina, ou batut si prin pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc, sau se pot pune intr-o tava si coace la cuptor.


Se servesc calde sau reci. Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...