Clatite cu sparanghel si sauce maltaise

Se decojeste 1,5 kg de sparanghel alb si se indeparteaza capertele lemnoase. Se fierb tijele 15-18 minute in apa cu sare, 1/2 lingurita zahar si 1 lin

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • CLATITE: 150 gr faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 ml lapte
  • si 2 oua
  • 1 legatura verdeata asortata (patrunjel arpagic verde
  • bucuioc) tocata si 2 linguri de susan
  • UMPLUTURA: 1
  • 5 kg de sparanghel alb
  • 11/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita unt
  • 80 gr bacon
  • SOS MALTAISE: 1 ceapa tocata
  • 200 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 4 boabe de piper
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie si sucul de la o portocala

Mod de preparare

Se decojeste 1,5 kg de sparanghel alb si se indeparteaza capertele lemnoase. Se fierb tijele 15-18 minute in apa cu sare, 1/2 lingurita zahar si 1 lingurita unt. Se taie bucati 80gr bacon, si se prajeste pana devine crocant. Se scoate si se lasa sa se scurga de grasime.

Se coc 8 clatite din acest aluat. Se suprapun clatitele doua cate doua so se infasoara in ele cate cate un manunchi de 5 tije de sparanghel.

Se prepara sosul maltaise:

Se lasa sa fiarba pana se reduce volumul la o treime.

se strecoara si se bate cu 4 galbenusuri in bain-marie.

Se inglobeaza treptat 250 gr unt, sare, piper, si suc de lamaie.

Se stoarce sucul de la 1 portocala, se fierbe pana isi reduce volumul la sfert.

Se lasa sa se racoreasca si se inglobeaza in sos.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Caras la cuptor in sos de vin

Am cumparat doua bucati de caras mare si am facut unul in sos de vin.A iesit o minunatie!

Caras la cuptor in sos de vin
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca