Dovlecei a la grec

Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se caleste ceapa maruntita, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 200 gr mazare
  • 200 gr arpagic
  • 2 legaturi marar
  • 120 ml ulei
  • sare
  • 300 gr faina
  • 200 gr ceapa
  • piper
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se caleste ceapa maruntita, se adauga peste ea faina si se stinge cu apa. Se sareaza si se toarna sosul peste dovlecei. Se adauga arpagicul inabusit, mazarea verde fiarta, mararul tocat si zeama de lamaie, dupa gust. Se lasa totul la fiert 20 de minute.


Se presara cu marar tocat. Alte aperitive:

Placinta de dovleac Chiftele Piftie de curcan

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...