Dovlecei a la grec

Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se caleste ceapa maruntita, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 200 gr mazare
  • 200 gr arpagic
  • 2 legaturi marar
  • 120 ml ulei
  • sare
  • 300 gr faina
  • 200 gr ceapa
  • piper
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se caleste ceapa maruntita, se adauga peste ea faina si se stinge cu apa. Se sareaza si se toarna sosul peste dovlecei. Se adauga arpagicul inabusit, mazarea verde fiarta, mararul tocat si zeama de lamaie, dupa gust. Se lasa totul la fiert 20 de minute.


Se presara cu marar tocat. Alte aperitive:

Placinta de dovleac Chiftele Piftie de curcan

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza turceasca

Pentru ca ne-a adus mama soacra niste carne de miel, cum nu prea ne omoram cu acest tip de carne, m-am gandit ca dintr-o...

Pizza turceasca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni