Dovlecei taranesti cu marar si usturoi

Dovleceii taranesti cu marar si usturoi sunt aperitive delicioase si sanatoase. Dovleceii se spala, se decojesc si se taie rondele groase de cca 2 cm.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • dovlecei proaspeti - 200 g
  • faina - 100 g
  • usturoi - 50 g
  • marar verde - 1 legatura
  • ulei - 250 g
  • sare

Mod de preparare

Dovleceii taranesti cu marar si usturoi sunt aperitive delicioase si sanatoase.  Dovleceii se spala, se decojesc si se taie rondele groase de cca 2 cm. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se freaca cu 50 ml ulei. Se adauga 200 ml apa. Mararul verde se spala si se taie marunt. Rondelele de dovlecei se trec prin faina si se prajesc in ulei. Mujdeiul se amesteca cu mararul. Rondelele se servesc cu mujdeiul de usturoi.

Dovleceii taranesti cu marar si usturoi se servesc calzi sau reci.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...