Falafel arabesc

Falafel arabesc este o mancare orientala sanatoasa cu legume. Năutul se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat până a doua zi, când se tocă de două ori prin maşina de tocat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. boabe de naut
  • inmuiat peste noapte in apa
  • 400 gr patrunjel
  • 6 catei de usturoi
  • 4 cepe
  • 1 ou
  • 4 lingurite chimen
  • 6 lingurite apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Falafel arabesc este o mancare orientala sanatoasa cu legume. Năutul se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat până a doua zi, când se tocă de două ori prin maşina de tocat sau într-un tocător electric. Ideal ar fi sa il si fierbeti timp de o ora.
Înainte de trece a doua oară pasta prin maşina de tocat, în amestec se adaugă ceapa, pătrunjelul şi usturoiul.
Pasta rezultată se amestecă bine cu celelalte ingrediente.
Se fac biluţe mici rotunde – asemănătoare cu nişte perişoare – şi se prăjesc în ulei incins.
Se scot la scurs pe șervețel de hârtie.


Falafel arabesc se serveşte cu cartofi prăjiti, cu sos tahini – pastă de susan- sau mujdei de usturoi, dar ideal e sa il combinati cu hummus, o alta specialitate arabeasca tot din naut. Ambele merita incercate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii