Falafel arabesc este o mancare orientala sanatoasa cu legume. Năutul se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat până a doua zi, când se tocă de două ori prin maşina de tocat.
Falafel arabesc este o mancare orientala sanatoasa cu legume. Năutul se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat până a doua zi, când se tocă de două ori prin maşina de tocat sau într-un tocător electric. Ideal ar fi sa il si fierbeti timp de o ora.
Înainte de trece a doua oară pasta prin maşina de tocat, în amestec se adaugă ceapa, pătrunjelul şi usturoiul.
Pasta rezultată se amestecă bine cu celelalte ingrediente.
Se fac biluţe mici rotunde – asemănătoare cu nişte perişoare – şi se prăjesc în ulei incins.
Se scot la scurs pe șervețel de hârtie.
Falafel arabesc se serveşte cu cartofi prăjiti, cu sos tahini – pastă de susan- sau mujdei de usturoi, dar ideal e sa il combinati cu hummus, o alta specialitate arabeasca tot din naut. Ambele merita incercate.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii