Ghiveci de legume in ulei

Se curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulion sau apa. Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr morcovi
  • 500 gr cartofi
  • 1 telina
  • 300 gr pastarnac
  • 300 gr ceapa
  • 100 gr mazare
  • 200 gr fasole
  • 5 ardei
  • 2 legaturi verdeata
  • 120 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 50 gr bulion
  • piper
  • sare
  • boia

Mod de preparare

Se curata si se taie marunt zarzavatul, apoi se caleste in putin ulei. Separat, se prajeste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulion sau apa. Se adauga boiaua, piperul, sarea si vinul si se lasa la fiert in continuare. Se rastoarna totul peste zarzavatul calit, se amesteca bine si se introduce in cuptorul cald, unde se lasa la rumenit.


Se serveste cu orez sau cu o tocanita de vita. Poate fi conservat mai mult timp atat in borcane, cat si in congelator. Alte aperitive:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Ciuperci umplute

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa