Kolokithopitta

Kolokithopitta este un aperitiv sau mic dejun delicios din dovlecel. Se da dovleacul pe razatoare, eu il dau cu tot cu coaja, se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 ceapa medie
  • data pe razatoare
  • 150 gr branza feta
  • sfaramata
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde
  • tocat marunt
  • 1 lingura menta
  • tocata
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit (depinde cum il prajesti)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Kolokithopitta este un aperitiv sau mic dejun delicios din dovlecel. Se da dovleacul pe razatoare, eu il dau cu tot cu coaja, se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare.
Bate ouale usor si amesteca cu toate ingredientele cu exceptia dovleacului ras.
Se scurge dovlecelul ras de zeama si se adauga la mixtura.
Se prajeste in uleiul incins, eu le prajesc in tava la cuptor.
Se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante.


Kolokithopitta se serveste cald sau rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...