Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Sunt grozaveeeee! Se pot lua la pachetel, se pot manca la micul dejun sau cina cu un pahar de iaurt, ce mai, sunt perfecte!

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat: 150 ml iaurt sau lapte batut la temperatura camerei 150 ml apa calda 1 lingurita sare 1 lingura zahar 5-6 linguri ulei de masline 520-530 gr faina 1 lingura seminte de chimen pentru umplutura: 500 gr spanac proaspat 1 ceapa 2-3 linguri

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura. Pentru umplutura: spalam spanacul frunca cu frunza, rupem eventualele codite si-l oparim in apa cu sare. Il punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam spanacul scurs bine si taiat cu grosier cu cutitul. Amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare si piper dupa gust, branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, amestecam si lasam sa se topeasca branzeturile. La urma, adaugam si leurda taiata in fasii, amestecam si dam deoparte umplutura sa se raceasca. Impartim aluatul in doua, luam prima bucata de aluat si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, nu foarte subtire dar nici gros. Punem peste aluat jumatate din umplutura de spanac, o intindem si o distribuim uniform pe toata suprafata aluatului. Adunam marginile pe lungime, rulam si facem sul aluatul. Strangem putin aluatul sa se lipeasca marginile sa nu ne iasa din umplutura. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, le punem cu fata in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou, presaram deasupra putin piper proaspat rasnit, seminte de chimen si lasam melcii sa dospeasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins la 180 grade pentru 18-20 minute. Peste melcii fierbinti se rade branza pecorino sau parmezan. Sa va fie de folos!! TIPS-URI • cand se pun in tava se lasa suficient spatiu intre melci pentru a nu se lipii si pentru a se coace frumos • se sterge cutitul de spanac dupa fiecare melc taiat

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii