Mullah Gash Kardeh sau pe romaneste Mullahul lesinat este o reteta iraniana delicioasa. Acest preparat oriental se prepara cu vinete si rosii.
Mullah Gash Kardeh sau pe romaneste Mullahul lesinat este o reteta iraniana delicioasa. Aceasta reteta e fara carne, dar exista si o varianta delicioasa cu carne de oaie Mullah Bamyah. De altfel Mullah este numele dat clericilor musulmani, se foloseste cand se face referire, cumult respect, la un barbat educat.
Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor, astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.
Se pun deoparte si se prajesc ceapa, usturoiul, la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.
Se toc marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin,se presara cu patrunjel si coriandru, se potriveste de minune.
Mullah Gash Kardeh se serveste cald sau rece, ideal ar fi cu niste lipii.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti