Pachetele de primavara, specific chinezesc

Aluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat elastic care n

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul :
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • 150 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 300 g faina
  • Umplutura:
  • o varza mica alba
  • 5-6 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1-2 cepe mici
  • 3-4 felii sunca praga
  • piper
  • 1 lingura sos hoisin
  • 3-4 linguri sos soya

Mod de preparare

Aluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat elastic care nu seclipeste (aprox 300 gr).

Se da la rece pentru 30 minute dupa ce se framanta.

Am pus ceapa la calit intr-o lingura de ulei. Am adaugat ardeii.

Am amestecat putin si apoi am pus morcovul.

Am lasat 5 minute si am pus varza.

Se amesteca totul. Se adauga piperul, sosul de soya si sosul hoisin si am lasat sa se inmoaie varza si morcovul.

Sunca am prajit-o si am adaugat-o in umplutura.

Am pus la racit umplutura si m-am apucat sa intind coca.

Am intins coca cat mai subtire (rotunda), am taiat-o in 8 parti, am pus umplutura, am format pachetele si am pus la prajit in tigaie.

Le-am pus la scurs cand au fost gata.


Se serveste cu salata sau cu diferite sosuri.

Reteta Pachetele de primavara, specific chinezesc a fost propusa de Tanya A pe forum culinar.ro

Alte retete cu specific chinezesc gasiti aici:

Pui cu sos iute si miere,

Porc cu alune si stafide,

Pui cu ananas

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...