Painici de cartofi cu prune cu scortisoara

Fierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja de lamaie, incorporam galb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dkg prune (sau compot)
  • 2 linguri miere
  • 1 pachet zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust
  • 5 dkg margarina
  • Putina sare
  • 40 dkg cartofi fierti si pisati
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 oua
  • 2
  • 5 dl lapte
  • 6 dkg faina
  • ulei pentru copt

Mod de preparare

Fierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja de lamaie, incorporam galbenusurile. Adaugam faina, laptele, cartofii fierti si pisati si albusurile batute spuma, prajim din aluatul obtinut painici in ulei si servim cu prunele cu scortisoara.
Alte prajituri recomandate

Negresa

Prajitura alba ca zapada

Prajitura cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!