Pateuri cu spanac

Pateurile cu spanac sunt delicioase ca si gustare sau ca si aperitiv. Pentru aceasta reteta trebuie sa faceti prima data aluatul.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • seminte se susan
  • Umplutura:
  • 250-300 g spanac proaspat
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri branza rasa
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.
Ceapa verde, tocata marunt se caleste in ulei; se adauga spanacul spalat si tocat mai mare; se amesteca si se lasa pe foc acoperit cu un capac, pana se inmoaie spanacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga oul, smantana, branza rasa, pesmetul si se potriveste gustul de sare si piper.
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza in patrate mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Pe fiecare patrat se aseaza o lingura cu umplutura; se pliaza aluatul dand forma de triunghi. Se pun pateurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se ung cu ou deasupra si se presara cu susan. Se coc aprox 35 minute.


Pateurile cu spanac se pot servi atat calde cat si reci alaturi de diverse salate de legume.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea pateurilor ar fi utila o tava pentru cuptor Kitchenkraft de la Kitchenshop.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos