Placinta spaniola cu cartofi este un aperitiv rapid si delicios. Curatam cartofii si ii taiem cubulete, apoi ii inabusim. De preferat sa fie micute cubuletele de cartofi.
Placinta spaniola cu cartofi este un aperitiv rapid si delicios. Curatam cartofii si ii taiem cubulete, apoi ii inabusim. De preferat sa fie micute cubuletele de cartofi ca sa se prinda placinta. Intre timp batem ouale ca pentru omleta si taiem ceapa marunt dupa care o calim in unt (50 g). Mai pastram unt si pentru placinte.
Dupa ce s-au fiert cartofii ii amestecam cu ouale batute, ceapa calita si sare dupa gust. Din compozitia rezultata vor iesi 2 placintele. Pregatim tigaia, punem putin unt sa se topeasca si apoi turnam jumatate din compozitie, avand grija ca in mijloc sa fie mai subtire…adica sa fie mai putina compozitie, ca sa nu se rupa si s-o putem intoarce.
Putem folosi o spatula mai lata sa le intoarcem. Continuam la fel cu restul compozitiei.
P.S: Nu folositi ulei in loc de unt pentru ca n-o sa mai fie la fel de gustoasa!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii