Placinte ardelenesti cu cartofi copti si ceapa

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa este o delicioasa reteta traditionala. Pentru aceasta reteta de placinte trebuie sa aveti 500 g cartofi fierti zdrobiti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 10g sare grunjoasa
  • 10g zahar
  • 500g faina alba
  • 7g drojdie uscata
  • Umplutura
  • 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier)
  • 5g sare grunjoasa
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pentru prajit
  • Ulei de palmier

Mod de preparare

Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa este o delicioasa reteta traditionala. Pentru aceasta reteta de placinte faceti prima data aluatul. Eu l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata. Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura:
Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam ceapa si o prajim bine, chiar daca se arde putin nu-i nimic, oricum nu o folosim. Cand aromele cepei au patruns bine in ulei, o scoatem cu o spatula ( si o aruncam), iar uleiul asa fierbinte, il golim peste cartofi. Amestecam si asezonam, umplutura.


Aluatul fiind gata, il golim pe planseta de lucru, pe care o presaram cu putina faina si portionam aluatul. Ajutandu-ne de sucitoare, intindem bucatile de aluat si pe fiecare repartizam cate o lingura zdravana de amestec. Rand pe rand, pliem bucatelele de aluat , de pe margini spre centru, strangem si intindem cu sucitoarea, pana le dam forme rotunde, de marimea dorita si cu grija sa nu iasa umplutura.
Punem uleiul pentru prajit la incins, si rand pe rand, prajim placintele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe servet absorbant, pt a se scurge excesul de grasime.


Placintele ardelenesti sunt foarte bune si calde, imediat dupa prajire, dar sant mult mai gustoase dupa ce s-au racit cand se simte mult mai bine gustul fin al umpluturii.


Placintele ardelenesti se pot servi simple sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt, lapte batut. Buneeeeeeee!!!! de se topesc in gura yumi, yumi… cu un usor iz de ceapa, nici sarate dar nici dulci, moi si pufoase… ce mai, delicioase! Poftiti la placinte!

Pentru prajit o tigaie de la Kitchen Shop mi-ar fi tare utila.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa