Placinte de varza acra cu sos sos de smintina si ceapa

Se spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc. Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza cu cartofii, oul, galbenus

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 300 g varza acra
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • unt pentru prajit
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 200 g smantana
  • 1 lingurita de frisca
  • 100 g unt

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc. Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza cu cartofii, oul, galbenusurile de ou si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.

Se topeste untul intr-o intr-o tigaie .Din compozitia de varza si cartofi se ia cu lingura de supa si se formeaza placintele (cat jumatate de palma), care se prajesc pe fiecare parte 3-4 minute.

Pentru sos: se spala ceapa verde, se usuca si se taie in ineluse subtiri. Se amesteca frisca cu smantana, sarea si piperul. Se adauga ceapa tocata. Se pun placintele in farfurie si se acopera cu sos.


Alaturi, se poate servi o salata de legume, peste sau friptura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...