Salata marocana zaalouk

Salata marocana zaalouk este o salata cu vinete ce poate fi servita ca aperitiv atat calda cat si rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 2 cani de rosii taiate cubulete
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 1/4 cana coriandru tocat fin

Mod de preparare

Vinetele se spala si se usuca. Apoi se coc in cuptorul incins la 250°C aproximativ 45-50 minute. Le curatam de coaja si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le taiem cubulete.
Intr-o tigaje incindem uleiul de masline si apoi adaugam rosiile si usturoiul pisat. Amestecam bine. Adaugam boia de ardei, sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute.
Apoi adaugam vinetele, coriandru si chimion. Lasam la fiert inca 15 minute.


Servim salata marocana calda sau rece ca aperitiv.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii