Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o mancare pe baza de cartofi delicioasa de post, ce poate fi servita ca si gustare sau aperitiv.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400g faina
  • O jumatate lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • Pentru umplutura:
  • 5 cartofi medii
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa medie
  • tocata marunt
  • 200g mazare verde
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 1 chili verde tocat
  • 3 linguri coriandru
  • O jumatate lingurita sare
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 lingurita chimion
  • Ulei

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecati faina cu sarea intr-un bol. Adaugati 4 linguri de ulei si framantati pana obtineti un aluat gros, ca pentru paine. Adaugati treptat 6 linguri de apa si framantati tmp de 10 minute, sau pana se face moale.

Ungeti aluatul cu ulei, acoperiti-l si puneti-l deoparte pentru 30 minute.

Pentru umplutura fierbeti, raciti si decojiti cartofii. Tocati cartofii marunt. Incazliti 4 linguri ulei intr-un wok (daca aveti) la foc mediu. Adaugati mazarea, ghimbirul, chili, coriandru, cartofii, sarea si restul condimentelor.

Amestecati si caliti pentru 3-4 minute.

Framantati din nou aluatul si impartiti-l in 10 bilute. Intindeti-l in foi rotunde cu un diametru de aproximativ 12-13 cm. Taiati foaia in jumatate, formati un con lipind marginile cu un pic de apa.

Umpleti conul cu 2 linguri si jumatate de amestec. Lipiti varfurile conului cu putina apa.

Incalziti uleiul la flacara medie (puteti folosi un wok). Cand uleiul s-a incins, scufundati in baia de ulei cateva samosa (cate incap) pana devin aurii si crocante.

Scurgeti uleiul si serviti-le calde.


Samosa cu cartofi este o delicioasa mancare cu cartofi de post, ce se serveste calda.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii