Sparanghel cu sos de smantana

Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt topit, care se fierbe si

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg sparanghel
  • 1/2 pachet de unt
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri supa de sparanghel (sau lapte)
  • 6 linguri de smantana
  • 1 lingura de sare

Mod de preparare

Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp

de un sfert de ora.

Se face un sos alb din faina, lapte si unt topit, care se fierbe si se drege cu smantana.

Sosul se serveste langa sparanghelul scurs de apa si asezat pe un platou.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete cu sparanghel:

Sparanghel alb cu muschi

Risotto cu sparanghel

Sparanghel cu sunca

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...