Sparanghel cu sos de smantana

Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt topit, care se fierbe si

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg sparanghel
  • 1/2 pachet de unt
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri supa de sparanghel (sau lapte)
  • 6 linguri de smantana
  • 1 lingura de sare

Mod de preparare

Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp

de un sfert de ora.

Se face un sos alb din faina, lapte si unt topit, care se fierbe si se drege cu smantana.

Sosul se serveste langa sparanghelul scurs de apa si asezat pe un platou.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete cu sparanghel:

Sparanghel alb cu muschi

Risotto cu sparanghel

Sparanghel cu sunca

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos