Tarta cu legume

2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr aluat tarta
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 150 ml vin alb
  • 450 ml supa legume din cuburi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ulei
  • 225 gr cepe mici
  • 3 catei usturoi pisati
  • 225 gr praz
  • 50 gr mazare
  • 175 gr rosii mici
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la feigider pentru 20 de minute. Separat, se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine un minut, pe foc mic. Se ia apoi de pe foc, se adauga vinul si zeama de legume. Se tine la foc mic pana se ingroasa. Se adauga galbenusurile, se caleste ceapa, usturoiul si prazul in uleiul incins 4-5 minute. Se adauga apoi mazarea si rosiile. Se incorporeaza jumatate din sos si se toarna in tava de tarta. Aluatul ramas se taie in fasii de 12 mm. Se aseaza fasiile in forma de zabrele deasupra tartei, presand marginile pentru a se lipi. Se ung cu lapte, apoi se introduce tarta in cuptorul incins si se lasa la rumenit aproximativ 30-35 minute. Se toarna sosul ramas intr-o tigaie si se incalzeste usor. Se adauga frisca lichida si putin din arpagic. Restul de arpagic ramas se presara peste tarta.


Tarta se serveste cu salata verde si sos. Alte retete: Friptura de vita la cuptor Ciorba radauteana Rulada de porc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu pere si mere

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu,...

Desert placinta cu pere si mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca