Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp, se amesteca
Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5
minute.
Intre timp, se amesteca faina cu putin lapte rece.Restul laptelui se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, laptele se I
toarna treptat peste faina, amestecand continuu.
Cand sosul s-a ingrosat bine, se adauga pasta de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Dupa aceea, se ia vasul de pe foc si se adauga trei parti din cascavalul ras.
Se taie telina in patru,se asaza apoi intr-o forma termorezistenta si se toarna sosul. Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun bucatele mici de unt. Preparatul se coace 15 minute, in cuptorul bine incalzit in prealabil.
Pofta buna!
Alte retete de aperitive cu legume puteti vedea aici:
Spanac cu smantana
Mazare cu smantana
Ciuperci umplute
Despre tort nu va mai povestesc, ca e de poveste pe aici, eu l-am facut si in varianta cu dulceata de fragi. Va povestesc...
Tort cu dulceata de trandafiriOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj