Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp, se amesteca
Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5
minute.
Intre timp, se amesteca faina cu putin lapte rece.Restul laptelui se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, laptele se I
toarna treptat peste faina, amestecand continuu.
Cand sosul s-a ingrosat bine, se adauga pasta de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Dupa aceea, se ia vasul de pe foc si se adauga trei parti din cascavalul ras.
Se taie telina in patru,se asaza apoi intr-o forma termorezistenta si se toarna sosul. Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun bucatele mici de unt. Preparatul se coace 15 minute, in cuptorul bine incalzit in prealabil.
Pofta buna!
Alte retete de aperitive cu legume puteti vedea aici:
Spanac cu smantana
Mazare cu smantana
Ciuperci umplute
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii