Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Torta Pasqualina sau Tarta festiva cu spanac este o reteta delicioasa. Pentru aceasta reteta de tarta cu spanac aveti nevoie de spanac proaspat, ceapa verde, faina, oua,aluat de tarta si suc de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 500 g de faina
  • 200 g de unt la temperatura camerei (puteti folosi margarina)
  • 50 ml de iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Umplutura:
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 kg de spanac proaspat
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml de smantana
  • 1 ceapa potrivita
  • uscata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie.

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu sarea, iaurtul, galbenusul si oul intreg. Se adauga faina, praful de copt si se framanta usor, pana la obtinerea unui aluat omogen. Se pune aluatul obtinut in folie de plastic si se pastreaza la rece cca. 1 ora, timp in care se prepara umplutura. Se spala si curata spanacul, apoi se fierbe timp de 15 minute, dupa care se scurge, si se toaca marunt. Intr-o cratita se incinge ulei si se caleste ceapa tocata marunt, timp de 2-3 min.

Se adauga spanacul. Se amesteca si se lasa 15 minute, adaugand cate putina apa, nu foarte multa, atat cat sa nu se prinda si ceapa sa se inmoaie bine. Se opreste focul, se adauga smantana, sare si piper dupa gust, eventual se stoarce si zeama de lamaie daca se doreste ca spanacul sa fie mai acrisor. Se impart aluatul in doua bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, pana cand se obtini 2 foi subtiri. Se asaza una dintre foi intr-o forma rotunda unsa in prealabil cu unt. Se pune umplutura de spanac in tava in care a fost intinsa foaia de aluat si cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri se fac 6 causuri. Se sparg ouale si se asaza in aceste causuri. Cinci pe margini si unul in centru. Se acopera cu cealalta foaie si se unge cu galbenus amestecat cu lapte. Apoi se inteapa cu un pai in mai multe locuri, ca sa nu se umfle. Se da la cuptorul incins la 170 - 180 de grade C pentru 40 de minute.


Tarta poate fi servita atat calda cat si rece. Daca doriti puteti sa serviti cu un sos de branza ori de iaurt
Reteta propusa de Gabi Cara Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu pepene galben

Clatite pufoase reteta Vin cu inca o reteta de clatite, de data aceasta niste clatite pufoase cu o umplutura si un sos de...

Clatite pufoase reteta cu pepene galben
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa