Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Torta Pasqualina sau Tarta festiva cu spanac este o reteta delicioasa. Pentru aceasta reteta de tarta cu spanac aveti nevoie de spanac proaspat, ceapa verde, faina, oua,aluat de tarta si suc de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 500 g de faina
  • 200 g de unt la temperatura camerei (puteti folosi margarina)
  • 50 ml de iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Umplutura:
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 kg de spanac proaspat
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml de smantana
  • 1 ceapa potrivita
  • uscata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie.

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu sarea, iaurtul, galbenusul si oul intreg. Se adauga faina, praful de copt si se framanta usor, pana la obtinerea unui aluat omogen. Se pune aluatul obtinut in folie de plastic si se pastreaza la rece cca. 1 ora, timp in care se prepara umplutura. Se spala si curata spanacul, apoi se fierbe timp de 15 minute, dupa care se scurge, si se toaca marunt. Intr-o cratita se incinge ulei si se caleste ceapa tocata marunt, timp de 2-3 min.

Se adauga spanacul. Se amesteca si se lasa 15 minute, adaugand cate putina apa, nu foarte multa, atat cat sa nu se prinda si ceapa sa se inmoaie bine. Se opreste focul, se adauga smantana, sare si piper dupa gust, eventual se stoarce si zeama de lamaie daca se doreste ca spanacul sa fie mai acrisor. Se impart aluatul in doua bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, pana cand se obtini 2 foi subtiri. Se asaza una dintre foi intr-o forma rotunda unsa in prealabil cu unt. Se pune umplutura de spanac in tava in care a fost intinsa foaia de aluat si cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri se fac 6 causuri. Se sparg ouale si se asaza in aceste causuri. Cinci pe margini si unul in centru. Se acopera cu cealalta foaie si se unge cu galbenus amestecat cu lapte. Apoi se inteapa cu un pai in mai multe locuri, ca sa nu se umfle. Se da la cuptorul incins la 170 - 180 de grade C pentru 40 de minute.


Tarta poate fi servita atat calda cat si rece. Daca doriti puteti sa serviti cu un sos de branza ori de iaurt
Reteta propusa de Gabi Cara Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca