Turte de cartofi cu ou si bacon

Cartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc mic, cu putin ulei. Dupa ce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 1 fir praz
  • 6 linguri ulei
  • 30 gr masline
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 5 oua
  • 100 gr pasmet
  • 8 felii bacon
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc mic, cu putin ulei. Dupa ce au fiert cartofii, se strecoara de apa si se face un piure din el. Se adauga prazul calit, maslinele maruntite, jumatate din patrunjelul tocat, sarea si piperul. Se modeleaza apoi 4 turte, care se lasa la rece 30 de minute. Se dau apoi printr-un ou batut si prin pesmet, dupa care se pun la prajit in uleiul incins. Separat se frige si baconul pana devine crocant, iar din celelalte oua se prepara ochiuri. Se acopera fiecare turta cu un ou si se serveste cu 2 felii de bacon.


Se orneaza cu patrunjel.

Alte aperitive:

Piftie de curcan Ciuperci la cuptor Chiftele

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...