Vinete si dovlecei pane

Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se taie felii dovleceii si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentu aluat:
  • 125 gr faina
  • sare
  • 1 ou mare
  • 200 ml bere
  • 2 linguri sos Tabasco
  • Pentru legume:
  • 225 rg dovlecei
  • 225 gr vinete
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se taie felii dovleceii si vinetele, sa sareaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga 30 de minute. Albusul se bate si se adauga in aluat. Se adauga apoi vinetele si dovleceii. Se scot apoi, cu o furculita din aluat si se prajesc in uleiul incins cateva minute, pe ambele parti, pana se rumenesc.


Se servesc fierbinti.

Alte aperitive:

Chiftele Piftie de curcan Ciuperci la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca