Chifle cu ou

Se taie chiflele in partea de deasupra si, cu o lingurita, se scoate o parte din miez. Se pune in fiecare chifla astfel pregatita cite putin unt topit

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • 4 cuburi de unt de marimea unei nuci
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit de ardei iute

Mod de preparare

Se taie chiflele in partea de deasupra si, cu o lingurita, se scoate o parte din miez. Se pune in fiecare chifla astfel pregatita cite putin unt topit, apoi se sparge cite 1 ou, pastrind galbenusul intreg. Se potriveste de sare, piper si ardei iute. Se unge o tava cu unt, se pun chiflele, se acopera cu capacele taiate. Se da apoi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 15 minute asa incit albusul sa se coaguleze si sa se gratineze putin.


Se servesc calde

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!