Cosulet cu salata de Paste

Cosuletul cu salata de Paste este un aperitiv deosebit perfect pentru orice ocazie festiva. Poate fi umplut cu o salata aperitiv usoara sau cu oua :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente “cosulet” (am folosit din aluat si pentru o paine):
  • 500 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • o lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 50 ml apa
  • 250- 300 ml lapte caldut (in functie de cat absoarbe faina
  • sa iasa un aluat nu foarte tare)
  • ou batut pentru uns
  • Ingrediente salata:
  • 2 maini din frunzele cele mai tinere si frumoase de spanac pe care le puteti gasi
  • 3-4 ridichi
  • 2 rosii
  • 100 g branza feta
  • un ou fiert
  • o lingura icre de pastrav sau de somon
  • Ingrediente dressing:
  • 100 g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • marar cat ne place
  • sare

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata si cu celelalte ingrediente in afara de lapte. Apoi punem laptele cald, putin cate putin, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam apoi aluatul la cald sa isi dubleze volumul.

Invelim un castron termorezistent in hartie de copt. Modelam aluatul ca sa rezulte un fel de cos, apoi il dam cu ou batut. Din restul de aluat eu am facut o paine. Am copt “cosuletul” la 180 de grade pana cand a prins culoare (atentie, se face mult mai repede decat painea, impletitura fiind subtire). Dupa ce s-a racit l-am scos de pe forma.

Spalam bine frunzele de spanac, daca avem mai mari le si taiem. Taiem si rosiile, ridichile si branza. Oul il curatam, il taiem in jumatate in zig-zag , scoatem galbenusul si punem in locul lui icrele. Taiem mararul si il amestecam cu smantana, uleiul, sarea si zeama de lamaie.


Legumele cu branza se servesc in cosulet, cu oul cu icre in mijloc si dressing langa. pentru un meniu complet se serveste cu frigarui de miel.

Reteta de cosulet cu salata de Paste a fost propusa de IriA pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca