Crochete din ou cu sos tartar

Crochetele din ou cu sos tartar sunt aperitive delicioase. Cinci oua se spala, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata si se taie in bucati mari.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • sos tartar - 600 g
  • lapte - 600 ml
  • margarina - 100 g
  • faina - 350 g
  • oua - 3 bucati
  • oua - 5 bucati
  • piper macinat dupa gust
  • Pentru pané:
  • oua - 3 bucati
  • faina - 75 g
  • pesmet - 300 g
  • usturoi - 200 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Crochetele din ou cu sos tartar sunt aperitive delicioase. Cinci oua se spala, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata si se taie in bucati mari. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Se prepara sosul tartar in mod obisnuit. Faina se amesteca cu laptele, se adauga peste margarina topita si se fierb. Compozitia se raceste si se amesteca cu 3 oua nefierte, sare, piper si ouale fierte. Se modeleaza crochetele (bastonase lungi de cca 3 cm si cu diametrul de 1 cm) si se trec prin faina, oua batut si pesmet. Se rumenesc in untura.

Crochetele din ou cu sos tartar se servesc reci, in combinatie cu sos tartar.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...