Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua

Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 300g faina
  • 70 g untura
  • o jumatate de lingurita de sare
  • cam 100 ml apa rece(pusa cate putin)
  • UMPLUTURA
  • 1 kg spanac(eu am avut congelat)
  • 100 g unt
  • 100g parmzan
  • 1 catel usturoi
  • 5 oua mici(se poate si fara)
  • sare
  • piper
  • erba cipollina
  • nucsoara

Mod de preparare

Intr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se pune o caciulita si apoi se baga in frigider,cam 30 minute.

Pregatim umplutura. Am pus cuburile de spanac intr-o tigaie,cu un paharel de apa,sare si usturoi,am pus capacul si am lasat asa,la foc mic, amestecand din cand in cand, pana e fiert.

Il scurgem bine, il tocam,dar nu tare marunt, apoi il punem inapoi in tigaie si il plimbam prin unt.

Din tigaie va ajunge intr-un castron, unde ii punem imediat parmezan, nu chiar pe tot, minus trei linguri si amestecam bine.

Potrivim de sare, piper,radem un pic de nucsoara si adaugam si o lingura,doua de erba cipollina uscata.Lasam umplutura la racit.

Incalzim cuptorul la 180°,ungem tava cu untura, impartim aluatul in doua bile, de 2/3 si 1/3 si ne apucam de intins aluatul, mai intai foaia de jos, aia de 2/3, subtire-subtire, intre doua hartii de copt.

O punem in tava,in asa fel incat sa se ridice pe margini cam 3 cm si o intepam cu furculita.

Punem umplutura de spanac,o nivelam si ii facem 5 cuiburi.

Eu am folosit capacul de la un borcanel.

In fiecare cuib spargem cate un ou,pe care il presaram cu parmigiano ramas.

Acoperim cu foaia 1/3,tot asa intinsa subtire si intepata cu furculita. sigilam bine marginile,ungem aluatul cu apa, cu o pensula, presaram un pic de sare grunjoasa si bagam la cuptor cam 40 minute.
Pofta buna!

Reteta Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,

Placinta cu spanac,

Pateuri cu ricotta si spanac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos