Ochiuri cu praz

Pentru ochiurile cu praz se pregatesc ochiuri romanesti. Pe o farfurie rezistenta la foc se asaza fiecare ou bine scurs, pe o felie de paine prajita in unt.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingura faina
  • 2 cesti cu lapte
  • 1 fir de praz
  • 6 felii de paine
  • 1 lingura branza rasa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ochiurile cu praz se pregatesc ochiuri romanesti. Pe o farfurie rezistenta la foc se asaza fiecare ou bine scurs, pe o felie de paine prajita in unt. Separat se face un sos alb ca mai sus, in loc de branza se pune insa un fir de praz taiat ca fideaua si inabusit in unt. Se toarna sosul peste oua, se presara cu parmezan ras si se da la cuptor, la foc iute.


Ochiurile cu praz sunt bune calde.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...