Ochiuri moldovenesti

Se curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se coloreaza cu

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 felii de franzela
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de bulion
  • 100 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1 galbenus
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se coloreaza cu o lingurita de bulion si se mai lasa cateva minute pe foc. Se presara deasupra verdeata tocata marunt si se ia cratita de pe foc. Separat se fac sase ochiuri care se pun pe felii de franzela data prin ou si lapte si prajite in ulei incins.
Feliile de franzela astfel pregatite se asaza pe un platou, se pun ochiurile deasupra, se acopera cu ciupercile scazute si se servesc calde.

Alte retete aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Chiftele

Rulada de pui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Tort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos