Ochiuri romanesti (posate)

Asa numitele oua romanesti sunt cunoscute in bucataria internationala ca si oua posate. Galbenusul este moale, pot fi servite perfect deasupra unei felii de paine prajita, la micul dejun.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 l de apa
  • - 1 lingurita de sare
  • - 50ml de otet
  • - 4 oua

Mod de preparare

Se pune apa sa fiarba in clocot impreuna cu sarea si otetul, apoi se sparg ouale si se pun intr-un bol mic, fara sa stricam galbenusul. Le lasam in focul dat la mic pentru 2 minute, dupa care le putem scoate.


Ouale romanesti (posate) se scot cu o lingura pentru supa, se pun pe un platou, se stropesc cu unt si se servesc calde, cu legume sote si salata de sezon.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...

Lichior de anason
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii