Ochiuri simple romanesti

Pentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie destul de mare, pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua pe persoana
  • unt
  • otet

Mod de preparare

Pentru ochiuri simple romanesti se pune apa la fiert, fara sare, intr-o cratita cu peretii scunzi. Cratita trebuie sa fie destul de mare, pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite si sa poata fi usor scoase din apa. Cand apa clocoteste, se sparg ouale pe rand intr-o farfurioara mica si li se da drumul in cratita, binisor ca sa nu se sfarame. Se acopera cratita si se trage mai la o parte, pe foc mic, astfel incat sa nu mai clocoteasca. Se tin trei minute, pana ce albusul se coaguleaza, fara ca galbenusul sa fie rascopt. Se scot cu grija, cu o lingura lata, gaurita, se asaza pe farfuria cu care vor fi servite la masa si peste ele se toarna unt topit fierbinte.  La fiert se poate adauga putin otet, o lingura la un litru de apa, care ajuta ca albusul sa nu se resfire in apa si sa se coaguleze egal in jurul galbenusului. Ouale pentru ochiuri romanesti trebuie sa fie tot atat de proaspete ca si ouale de fiert.


Ochiurile romanesti se pot servi si cu ceapa prajita in grasime.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu ceapa verde

Partea a doua,ca doar nu faceam doar o pizza.....

Pizza cu ceapa verde
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii