Omleta cu peste si sos de unt

Se iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in lipsa, alt peste fara oase

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru omleta: 6-8 oua
  • 2 linguri unt
  • 2 lapti de crap
  • 100 g peste proaspat sau o cutie sardele sau conserva de ton
  • o ceapa tocata
  • sare
  • Pentru sos: o lingura unt
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lamaie

Mod de preparare

Se iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in lipsa, alt peste fara oase sau sardele. Se toaca marunt, impreuna cu laptii, amestecandu-i bine. Se adauga o ceapa foarte fin tocata. Se pune totul intr-o craticioara cu o bucatica de unt proapsat si se face un sote, adica se inabusa toate in unt. Intr-o craticioara, la foc foarte mic, se pune sa se topeasca, fara sa fiarba, o alta bucatica de unt, foarte proaspat, in care se pune o lingura plina de patrunjel verde tocat fin si zeama unei lamai. Se pune acest sos in farfuria in care se va servi omleta, dar deocamdata se lasa in gura cuptorului, sa stea la cald.

Se face omleta, amestecand ouale cu soteul de lapti si de ton. Se coace cu grija sa nu se prinda si sa nu se arda, sa nu se rascuceasca. Trebuie sa aiba o forma lunguiata, sa fie destul de moale inauntru si totusi densa si rumena, cat trebuie. Se trece imediat pe farfuria pregatita dinainte, asezand-o frumos peste sosul de unt si servind-o imediat.

Laptii si tonul nu trebuie sa fiarba, caci ar risca sa se intareasca si nu s-ar mai amesteca bine cu ouale. Farfuria trebuie sa fie adanca, pentru ca sosul as se poata strange la fund si sa poata fi servit cu lingura. Farfuria trebuie sa fie incalzita pentru a nu lua toata caldura omletei, care trebuie sa topeasca untul.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii