Omleta dulce

Se sparg ouale si se separa albusul de galbenus in vase separate. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana creste bine, ap

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura plina cu faina

Mod de preparare

Se sparg ouale si se separa albusul de galbenus in vase separate. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana creste bine, apoi se amesteca incet cu faina si albusurile batute spuma. Se ia o tava de placinta, se unge bine cu unt, se toarna compozitia si se pune in cuptorul fierbinte, la foc potrivit. Cand este coapta, se rastoarna pe un servet, se umple cu dulceata, se ruleaza si se pune pe un platou.


Se serveste calda.

Alte aperitive:

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Gogosi

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...