Omleta elvetiana

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga laptele si rosia maruntita.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua crude
  • 1 lingurita de faina
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 2-3 fire de usturoi
  • 1 rosie
  • piper macinat
  • 1 ceapa
  • o canita cu apa

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga laptele si rosia maruntita.

Din ouale batute bine, cu o lingurita de faina si un pic de apa, se face o omleta care se prajeste in ulei incins. Cand omleta este rumenita, se scoate pe un platou, se ruleaza si se taie felii potrivite, peste care se toarna sosul de ceapa.

Omleta se serveste cu castraveti murati sau gogosari in otet.

Alte aperitive retete recomandate

Rulada spanac

Chiftele

Ciuperci umplute

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos