Oua rascoapte cu sos picant

Se fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 g ulei
  • 2 castraveti murati in otet
  • sare
  • cateva frunze de salata verde
  • cateva ridichi

Mod de preparare

Se fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele.

Separat se face un sos de mustar cu ou si anume: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pina s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga, putin cite putin, ulei.

Cind sosul este gata, se pun 2-3 castraveti ca si capetele de albus rascopt, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sare si de acru.

Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat.

Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie si imprejur se pun foi de salata verde si felii subtiri de ridichi.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Salata de andive si ridichi

Tarta cu spanac

Supa crema de sparanghel

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca