Oua rascoapte cu sos picant

Se fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 g ulei
  • 2 castraveti murati in otet
  • sare
  • cateva frunze de salata verde
  • cateva ridichi

Mod de preparare

Se fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele.

Separat se face un sos de mustar cu ou si anume: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pina s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga, putin cite putin, ulei.

Cind sosul este gata, se pun 2-3 castraveti ca si capetele de albus rascopt, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sare si de acru.

Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat.

Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie si imprejur se pun foi de salata verde si felii subtiri de ridichi.
Pofta buna!

Va recomandam si alte mancaruri:

Salata de andive si ridichi

Tarta cu spanac

Supa crema de sparanghel

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...