Oua "Ratusca"

Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin sita, cu uleiul, mustarul,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei
  • putin mustar
  • 50 gr. sunca presata
  • sare
  • Pentru ornat: 100 gr. branza de burduf
  • 2-3 masline
  • 1 gogosar
  • 12 bobite de piper
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 3-4 frunze de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin sita, cu uleiul, mustarul, sunca taiata foarte marunt si sare dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem ouale pe care le asezam cu umplutura in jos pe un platou ornat cu salata verde.

Din branza de burduf vom face niste bilute pe care le vom fixa, cu ajutorul unor scobitori, in partile alungite ale jumatatilor de oua, in loc de cap. Cu cate 2 bobite de piper vom face ochii la fiecare ratusca. La trei dintre ele le vom face din gogosar "fundite", pe care le vom prinde pe cap; la celelalte trei le vom face din patrunjel "mici smocuri de par" si "mici papioane" din masline. Apoi din feliute subtiri de gogosar le vom face la toate aripioare si codite.
Se mai pot servi si pe "un lac" de maioneza cu smantana, in loc de salata verde

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii