Oua umplute cu sos de carne

Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron, se zdrobesc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 felii franzeluta cu lapte
  • putina untura
  • 6 oua
  • 2 linguri nu prea pline cu smintina
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper; Sosul: 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 1 pahar zeama de carne sau supa
  • 2 linguri lapte
  • sare

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron, se zdrobesc si se freaca cu ceapa prajita(fara sa fie rumenita) intr-o lingura de unt. Se lasa sa se raceasca(daca ceapa a fost pusa fierbinte), se adauga smintina, sarea si piperul. Jumatatile de ou se umplu cu aceasta pasta. Fiecare felie de franzeluta se prajeste in untura apoi se scoate miezul, astfel incit sa se formeze niste covrigei. Fiecare jumatate de ou umplut se pune in locul miezului scobit si se asaza astfel pe farfurie turnind pe deasupra sosul fierbinte. Sosul: se prajeste foarte putin unul cu faina, se stinge cu zeama de carne si se lasa sa fiarba 5 minute. Se ia de la foc si se adauga galbenusurile, amestecind cu lingura, apoi laptele, mararul si sarea.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca