Se fierb ouale tari (10 min), dupa care se dau printr-un jet de apa rece, se decojesc si se taie in jumatati cat se poate de atent. Din 3 galbenusuri
Se fierb ouale tari (10 min), dupa care se dau printr-un jet de apa rece, se decojesc si se taie in jumatati cat se poate de atent.
Din 3 galbenusuri se face maioneza.
Restul de galbenusuri se dau prin sita si se amesteca cu branza topita, pateul de ficat, mustarul, o lingurita de smantana, o lingura de maioneza si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust(atentie sa nu se faca o compozitie prea moale).
Se face un dressing din smantana si maioneza ramasa care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Pe platoul ce vor fi servite se intinde jumatate din dressing, omogen pe toata suprafata.
Albusurile se umplu cu compozitia de mai sus si se aseaza cu partea convexa in sus (cu umplutura in jos) pe platoul acoperit cu dressing, si printre ele si peste ele se varsa jumatatea de dressing ramasa.
Se presara cu patrunjelul tocat fin si se dau la rece!
Se servesc imediat ce au fost scoase de la frigider, in cadrul unui aperitiv, de preferat cu crutoane!
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase