Quiche cu ciuperci

Quiche cu ciuperci este o reteta delicioasa. Acest aperitiv este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 250 gr faina
  • • 125 gr unt
  • • 1 galbenus
  • • 1 lingura smantana
  • • sare
  • • 3 oua
  • • 200 ml smantana
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • 1 lingurita nucsoara
  • • 100 gr masline verzi
  • • 100 gr ciuperci
  • • 2 fire de ceapa verde/praz
  • • 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati)
  • • 100 gr telemea/cascaval
  • • sare
  • piper

Mod de preparare

Quiche, in bucataria franceza, este un aperitiv care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...

Amestecam cu mainile faina, sarea si untul moale, adaugam galbenusul, iar in cazul in care nu se omogenizeaza punem o lingura de smantana. Aluatul astfel obtinut il punem in frigider timp de 30 minute.

In acest timp tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem si ciupercile si mai lasam putin la foc mediu. Stingem focul, adaugam maslinele si lasam deoparte. Batem ouale 2-3 minute, adaugam smantana, nucsoara si piperul si mai amestecam putin cu mixerul. In aceasta compozitie eu n-am mai pus sare, deoarece telemeaua era deja sarata.

Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, turnam amestecul de ciuperci, masline, piept de pui, etc iar deasupra vin ouale batute cu smantana. Radem telemeaua (cascavalul) si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana devine aurie.

Pofta Buna!


Quiche cu ciuperci se serveste rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar deliciousflavours.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii