Rulada din omleta cu spanac

Rulada din omleta cu spanac este o rulada ideala pentru micul dejun, care se poate face repede si poate fi portionata usor si pentru pachetul de scoala / serviciu.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 3 oua
  • 8-10 rosii cherry
  • jumatate de pachet de spanac verde – puteti folosi 150 g spanac congelat daca nu aveti proaspat
  • 150 g muschi file sau sunca presata
  • ce aveti la indemana
  • 50 ml smantana
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spanacul se curata si se spala cu apa rece de 2-3 ori. Eu am rupt coditele, dar le puteti lasa daca doriti, nu strica gustul mancarii.
Muschiul file se taie in fasii ca in imagini.
Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare cam 10 minute, apoi se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se toaca marunt. Dupa aceea, spanacul se pune intr-un castron si se amesteca cu smantana, se potriveste de sare si piper. Se amesteca pana se obtine un piure omogen.
Ouale se bat cu o furculita ca pentru omleta. Se adauga un praf de sare si piper, dupa gust.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se incinge, apoi se pun ouale si se prepara o omleta. Cand e coapta pe o parte, omleta se taie in doua parti egale si se intoarce cu o spatula lata.
Cand e gata, se scoate, se pune pe un platou intins si pe fiecare jumatate de omleta se intinde piure de spanac, apoi se presara deasupra feliile de sunca.
Omletele se ruleaza cat de strans se poate, folosind folie de aluminiu, ca sa il tina bine. Capetele rulourilor se strang. Rulourile obtinute se introduc la frigider o ora ca sa se intareasca.
Dupa racire, se scot rulourile din folie. Rulourile se taie felii de 1-2 cm grosime. Rosiile cherry se spala si se taie in sferturi care se aseaza pe farfurie sau platou langa rulada.
Daca doriti, puteti taia rulada in felii mai groase iar rosiile le taiati rondele. Culcati pe farfurie feliile de rulada si asezati rondele de rosii deasupra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Rulada din omleta cu spanac se serveste rece pe platou, ca aperitiv, alaturi de rosii cherry.
Se poate servi si pe frunze de salata verde si rondele din rosie asezate deasupra.
Ca element de gust suplimentar si efect vizual se poate turna un strop de ketchup peste feliile de rulada.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca