Clatite americane cu somon si branza cheddar

Clatitele americane cu somon si branza cheddar sunt un mic dejun satios si hranitor, care va asigura un start bun unei zile pline de lucru.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 oua
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de faina
  • 100 g somon
  • 100 g branza cheddar
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline pentru prajit

Mod de preparare

Ouale se sparg intr-un castron si se bat ca pentru omleta. Adaugam faina, laptele, putina sare si piper dupa gust. Amestecati bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana. Daca e prea tare, mai puneti o lingura de lapte.
Taiati somonul fasii subtiri si il incorporati in compozitie. Amestecati usor pentru omogenizare.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de masline, se da la incins pe foc mediu. Compozitia se pune cu lingura, cam o lingura si jumatate sau doua pentru fiecare clatita. Daca tigaia e mai mare, se pot praji cate doua clatite deodata. Clatitele se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc usor. Se intorc cu spatula.
Din cantitatile de mai sus vor iesi 5-6 clatite.
Se scot clatitele fierbinti pe o farfurie cu servetel sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pun pe farfuria de servit si se rade branza cheddar deasupra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Clatite americane cu somon si branza cheddar se servesc calde ca mic dejun sau ca aperitiv.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca