Clatitele americane cu somon si branza cheddar sunt un mic dejun satios si hranitor, care va asigura un start bun unei zile pline de lucru.
Ouale se sparg intr-un castron si se bat ca pentru omleta. Adaugam faina, laptele, putina sare si piper dupa gust. Amestecati bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana. Daca e prea tare, mai puneti o lingura de lapte.
Taiati somonul fasii subtiri si il incorporati in compozitie. Amestecati usor pentru omogenizare.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei de masline, se da la incins pe foc mediu. Compozitia se pune cu lingura, cam o lingura si jumatate sau doua pentru fiecare clatita. Daca tigaia e mai mare, se pot praji cate doua clatite deodata. Clatitele se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc usor. Se intorc cu spatula.
Din cantitatile de mai sus vor iesi 5-6 clatite.
Se scot clatitele fierbinti pe o farfurie cu servetel sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pun pe farfuria de servit si se rade branza cheddar deasupra.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Clatite americane cu somon si branza cheddar se servesc calde ca mic dejun sau ca aperitiv.
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti